Onverschrokken

Geschreven door: Lesley Livingston; uitgeverij van Goor

Review: Twee prachtige boeken vol spanning en actie! Dankzij geweldige plottwists kon je me tijdens het lezen misschien wel ‘NEE!’ horen roepen. Ik werd helemaal meegesleurd in het verhaal waardoor ik zeker een paar avonden achter elkaar veel te laat naar bed ging. Het verhaal blijft de hele ‘rollercoaster’ onvoorspelbaar, maar aan het einde vallen alle puzzelstukjes toch mooi in elkaar. De liefde speelt wel een hele grote rol in dit verhaal ook al is dat niet echt noodzakelijk. Ik vond het een erg leuk boek en zeker een aanrader als je van girlpower houdt!

Cijfer: 10

Samenvattingen

Deel 1 – Onverschrokken

Fallon is als dochter van de koning voorbestemd om tegen de Romeinen te gaan strijden met haar vaders troepen. Haar moeder, een legendarische strijder die heroïsch ten onder is gegaan in de strijd tegen Julius Caesar, heeft haar daar van kleins af aan op voorbereid. Op haar zeventiende verjaardag wil Fallon niets liever dan dat haar vader haar beëdigd als strijder en dat haar grote liefde Mael haar vader om haar hand vraagt. Maar alles loopt anders: haar vader heeft besloten om haar uit te huwelijken. Na een schokkende gebeurtenis in het bos wordt Fallon gevangengenomen door een slavenhandelaar en verscheept naar Rome. Het valt de handelaar op dat ze opvallend goed kan vechten… Een stoer, spannend verhaal vol verrassende wendingen en levendige actiescènes, dat zich afspeelt in het oude Rome.

Deel 2 – Onoverwinnelijk

Wees moedig, gladiatrix… En op je hoede. Zodra je de liefde van Caesar voor je gewonnen hebt, zul je je de haat van zijn vijanden op de hals halen.

Fallon was gewaarschuwd. Nu ze het volk van Rome voor zich heeft gewonnen als Caesars zegevierende gladiatrix, moet ze de prijs daarvoor betalen. Samen met haar krijgszusters belandt ze in een onheilspellend conflict met een rivaliserende gladiatoracademie. Niet alleen Fallons hart – en haar liefde voor Gai – staat op het spel, maar het hart van het hele Romeinse Rijk.
Wanneer duister verraad en een verdorven machtsstrijd haar zwaarbevochten vrijheid in gevaar brengen, kan Fallon nog maar één ding doen om haar zusters en zichzelf te redden. Ze zoekt haar toevlucht tot een lang vergeten mythische stam: de Amazones.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *