Teardrop

Geschreven door: Lauren Kate; uitgeverij van Goor

Review: Een heerlijk boek om in weg te zinken. In het begin snapte ik nog niet helemaal wat er gaande was maar langzamerhand werd je steeds wijzer en in het einde vielen alle puzzelstukjes perfect in elkaar. De titel is ook erg toepasselijk want ik heb tijdens het lezen wel eens een traantje laten vallen. Wat ik vooral leuk vond aan deze serie is dat ik iemand ken die op ‘de vreemde jongen’ lijkt, maar ook zo erg dat ik hun namen door elkaar ging halen. Dat noem ik dan goede personages schetsen! Ik ga zeker nog een boek lezen van Lauren Kate!

Cijfer: 9

Samenvattingen

Deel 1 – Teardrop

Nooit huilen… Dat heeft Eureka’s moeder haar op het hart gedrukt. Nu is Eureka’s moeder onder mysterieuze omstandigheden verdronken en Eureka wil eigenlijk ook dood. Ze geeft alleen nog om een bijzonder boek. Daarin staat het huiveringwekkende verhaal van een meisje dat een heel continent in zee huilde. Als een vreemde jongen Eureka vertelt dat ze in gevaar is, krijgt hij haar ook bijna in tranen. Tranen die een wereld kunnen wegspoelen…

Deel 2 – Waterfall

De Teardrop-serie vertelt het verhaal van de 17-jarige Eureka, met haar tranen heeft ze de kracht om een wereld weg te spoelen. Het onvoorstelbare is gebeurd: Eureka’s tranen hebben de aarde overspoeld en Atlantis doen stijgen. Met Atlantis is ook de boze koning Atlas bovengekomen. Eureka is de enige die hem kan stoppen, maar eerst moet ze leren vechten. Samen met haar vrienden Cat en Ander begint ze aan een reis door de oceaan op zoek naar de mysterieuze Solon die weet hoe ze Atlas kunnen verslaan. De tijd dringt. Zal hun belangrijke missie slagen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *