Goddelijk

Geschreven door: Josephine Angelini; uitgeverij Luitingh-Sijthoff

Review: Toen ik eerst begon aan Vervloekt (boek één van deze serie), kwam ik er nog moeilijk in, omdat ik het toch wel een beetje creepy vond. Een paar dagen later kreeg ik mezelf toch zover om verder te lezen om dat het toch wel een aantrekkingskracht had, ‘wat zou er nou verder gebeuren?’ en toen kreeg je mij er gewoon niet meer van af getrokken. Ik had op een gegeven moment alle drie de boeken uit, ik zat op mijn bed en ik zat er gewoon zoals het 2e deel heet bij, ik had wel willen weten wat er nog ging gebeuren! niks dus? Ik vond het een hele meeslepende serie en soms was ik gewoon daar, in dat moment. Prachtig! ik vind het zeker een aanrader voor mensen die van Griekse mythologie, actie en wat liefde houden!

Cijfer: dikke 10

Samenvattingen

Deel 1 – Vervloekt

(POD) De 16-jarige Helen woont met haar vader op het eiland Nantucket, waar zelden iets gebeurt. Dus wanneer de mysterieuze familie Delos op het eiland komt wonen, heeft iedereen het erover. Alleen Helen wantrouwt van begin af aan de Delos-familie. Dan ontmoet ze Lucas Delos. Hij maakt een storm aan emoties in haar los. Hij is belachelijk knap en ze kan hem wel met haar blote handen wurgen. Door een oude Griekse vloek voelen ze een diepe haat voor elkaar. Maar soms is de liefde sterker dan de haat en kunnen zelfs de goden niet voorkomen wat er gebeurt…

Deel 2 – Verloren

(POD) Kun je je ware liefde vergeten?
Helen stamt af van de Griekse goden en is de enige erfgename van het Huis van Atreus. Door een vloek is haar Huis verwikkeld in een strijd met het Huis van Thebe, waartoe Lucas behoort. Haar liefde voor hem is dus gedoemd te mislukken. Om de vloek voorgoed te beëindigen, reist ze elke nacht af naar de Onderwereld. Daar leert ze de grappige en moedige Orion kennen. Maar haar missie is zwaar en levensgevaarlijk, en ze durft niet meer op een goede afloop te hopen. Maar het moeilijkst van alles is dat ze Lucas moet proberen te vergeten…

Deel 3 – Verliefd

Wanneer de goden door haar toedoen weten te ontsnappen van de Olympus, moet Helen zo snel mogelijk een manier vinden om hen opnieuw op te sluiten. Maar haar eens zo hechte vriendengroep ligt uit elkaar, dus hulp van hen hoeft ze niet meer te verwachten. En de goden zijn uit op een allesvernietigende oorlog waarbij niemand zal worden ontzien. Alsof dat nog niet erg genoeg is onthult het Orakel dat er een kwaadaardige Tyrant in hun midden is.
Naast de dreigende oorlog komt Helen bovendien voor een onmogelijke keuze te staan: kiest ze voor Lucas, of Orion?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *